Grøn højskole på Færøerne søger forstander

Mat- og Moldmentanarháskúlin er en lille højskole, der tilbyder et udgangspunkt for dem, som skal skabe vores mad- og miljøkultur i fremtiden. 

Vi lærer vores elever selvforsyning med alt det, Færøerne har at byde på, og tager med glæde idéer og metoder fra andre lande ind. Vi laver mad fra grunden, dyrker grøntsager, fermenterer, slagter får og meget mere. 

Vi har naturens liv og ressourcer som omdrejningspunkt, og vi er optaget af bæredygtighed, af grøn livsstil og af at udnytte det, som er lige omkring os, samtidig med vi er bevidste om, at vi er en del af det nordiske og det globale fællesskab. 

Til at opbygge rammer og fællesskab omkring disse værdier skal Mat- og Moldmentanarháskúlin nu have ny forstander. 

Mat- og Moldmentanarháskúlin har kortere og længere kurser igennem hele året. Tre medarbejdere er fastansatte, og derudover bidrager eksterne undervisere. 

Som forstander har du ansvaret for at sikre driften og budgettet for højskolen, for at højskolen følger den udstukne kurs – og for at medarbejdere og kursister trives. Højskolens bestyrelse er din sparrings- og samarbejdspartner. 

Vi vil gerne finde forstanderen som: 

- Sætter naturen og bæredygtighed højt 
- Kan omdanne visioner til målrettet arbejde 
- Kan deltage i det sjove og tage ansvar for det formelle 
- Tager hånd om medarbejdere og kursister 
- Skaber sammenhold 
- Har relevant uddannelse og erfaring f.eks. inden for landbrug, havebrug, madlavning, undervisning, miljøbeskyttelse eller biologi 

Erfaring med skoleledelse eller anden ledelse er en fordel, men ikke et krav. 

Arbejdsstedet er på Sand, Færøerne. Vi hjælper om nødvendigt med at finde bolig. Stillingen lønnes med 42.345 kr. om måneden + 15% i pension. 

Ansøgninger bedes sendt til katrinp@moldmentan.fo senest den 24. september 2021. Stillingen ønskes besat hurtigst muligt. 

Ring gerne om mere information til bestyrelsesformand og fungerende forstander Katrin Petersen tlf. +298 221953 

Læs mere om højskolen på www.moldmentan.fo 

Mat- og moldmentanarháskúlin blev stiftet i 2018, hovedsageligt af medlemmer af den lokale grøntsagsavlerforening. Mat- og Moldmentanarháskúlin ligger på Sandoy, en af Færøerne, hvor der bor lidt over 1200 mennesker fordelt på 6 bygder. Vi har egen produktion af grøntsager foruden et tæt samarbejde med lokale producenter. 

Højskolens vision er at gøre den del af verden, vi har vores gang i, mere selvforsynende og mere bæredygtig gennem et tættere kendskab til naturen, til jordbrug og til de ressourcer, vi har omkring os. Vi forener færøske madtraditioner med nynordiske innovationstanker og yder lokale bidrag til globale løsninger. 

Skolen er støttet af Færøernes landsstyre, men er en selvejende institution med en bestyrelse valgt af skolens støtteforening og ansatte.