Lukning betyder to højskoler i én

Publiceret 10-01-2011

Ærø Højskole har længe været truet af lukning, og den er nu en realitet

Af Højskolebladet

Heldigvis kan forårsholdet gennemføres. Det kommer dog til at foregå på en anden højskole - nemlig Ryslinge i det midtfynske.  De fleste lærere er fra 1. januar 2011 er ansat i Ryslinge og alle de elever, der skulle være startet i januar i Ærøskøbing, får mulighed for at få deres ophold med de samme linjer og de samme lærere i Ryslinge.

Ryslinge Højskole vil dog stadig holde fast i deres hovedlinjer - iværksætteri og projektledelse - men der vil også være mulighed for at udforske mere kreative fag, som har kendetegnet Ærø Højskole.

I en fælles pressemeddelelse skriver forstanderne fra de to skoler, Asser Amdisen og Henrik Hartvig:

"Det betyder ikke, at Ryslinge Højskole bliver til en musik- og dramaskole, men at kvaliteter som iværksætteri og projektledelse sagtens kan kombineres med musik og drama, for dem der måtte ønske det. At forfølge sine mål og få redskaberne til at få sine ambitioner til at lykkes er lige så værdifuldt for kommende politikere, erhvervsfolk og samfundsomstyrtere som for kommende musikere og skuespillere."

Ærø Højskole har længe haft problemer med økonomien. I sommer solgte de en bygning fra skolen, men det har ikke kunnet redde dem ud af økonomiske problemer, for lukningen skyldes dårlig likviditet og kassekreditter.