Nyt med småt

Publiceret 29-11-2012

Højskolebladets små, hurtige nyheder

Af Højskolebladet

Pengeregn

Gymnastikhøjskolen i Ollerup har modtaget en rekordstor bevilling på 10,5 millioner kroner fra Realdania Fonden. De mange penge er øremærket til renovering af det udendørs svømmeanlæg. Beløbet er samtidig en del af et samlet projekt til 44 millioner kroner, som skal tilbageføre skolens historiske idrætsakse.

 

Deltagerrekord

Første weekend i november afholdte Egmont Højskolen sit hidtil største elevstævne. Hele 720 nuværende og gamle elever, lærere og andre ansatte deltog i arrangementet, hvor udenrigsminister Villy Søvndal holdt foredrag og Peter A.G. gæsteoptrådte til lørdagens fest.

 

Festival

Også på Brandbjerg Højskole løb et succesrigt arrangement for nylig af stablen: Brandbjerg Festival. Det er andet år, skolen afholder festivalen, og forstander Simon Lægsgaard forudser nu en tilbagevendende tradition. Festivalen generede et overskud på omkring 10.000 kroner, som går til Ungdommens Røde Kors.

 

Håndværkerlinje

Som en del af et klynge-samarbejde med bl.a. Odsherred Erhvervsråd og lokale tømrerfirmaer barsler Vallekilde Højskole med en ny håndværkerlinje. Det er tanken, at linjen skal fungere som en forskole, der skal give kommende lærlinge personlig ballast og faglige kvalifikationer.