Små skridt og store spor

Publiceret 22-05-2013

Under overskriften "Grønnere festival - lad kun dine fodspor blive tilbage" arbejder elever fra Brandbjerg Højskole for at skabe en mere bæredygtig Jelling Musikfestival

Af Jeppe Langkjær

Jelling Musikfestival fejrer 25 års jubilæum, når den løber af stablen denne weekend. Og det bliver en grøn fødselsdag, hvis det står til eleverne fra Brandbjerg Højskole. De har nemlig hovedansvaret for, at årets festival bliver så miljøvenlig og bæredygtig som mulig.

"Med en række events i løbet af festivaldagene vil vi sætte særligt fokus på genbrug af dåser - både internt og blandt gæsterne" forklarer forårselev Emil Pedersen. Han fortæller, hvordan eleverne har arbejdet med konceptet "den attraktive skraldespand", hvorfor festivaldeltagerne i år vil stifte bekendtskab med både flirtende og selvlysende spande til de tomme dåser. Desuden kan de deltage i en auktion, hvor dåser kan vekles til attraktive præmier sponseret af butikker i lokalområdet. Også højskolebandet Trash Troubadours vil sprede genbrugsbudskabet ved at spille på instrumenter bygget af aflagte materialer.

Elevholdet på linjen Eventlab har forberedt sig på opgaven hele foråret, hvor de bl.a. har deltaget i lederarrangementer og afholdt workshops for festivallens frivillige om affaldssortering, mens resten af skolens elever er blevet inddraget i projektet op til festivallens afvikling i faget "Projekter med mening". Og alle 53 vil de altså kæmpe for en grøn Jelling Musikefstival denne weekend.