En dansende jubilar

Publiceret 31-10-2013

Forstander Else Mathiassen kan fejre 25 års jubilæum på Vestjyllands Højskole

Af Højskolebladet

Teatret banede vejen til højskolen for Else Mathiassen. 1. august fejrede hun
25 års jubilæum på Vestjyllands Højskole. Af dem har hun været forstander de sidste elleve - et job, hun aldrig havde forestillet sig.

Det alternative teater var hendes passion, men en svær levevej, hvorfor hun sideløbende gik på teaterlederlinjen på Herning Højskole og senere tog en læreruddannelse. Da Vestjyllands Højskole slog en teaterlærerstilling op, så hun muligheden for at slå tre fluer med et smæk: At slå sig ned på landet med den nystiftede familie, undervise og udleve teaterpassionen.

I fjorten år underviste hun primært i teater, men også i fag som "Psykologi", "Fortælling" og "Dans", mens orlovsperioder gik med teaterturnéer. Faktisk stod hun på tærsklen til endnu en orlov - og muligvis et farvel til Vestjyllands Højskole - da forstanderstillingen blev ledig.

"Muligheden kom på det rigtige tidspunkt, for jeg var færdig som teaterlærer.
Jeg havde dog egentlig aldrig overvejet, om jeg havde en forstander i maven. Rent faktisk var jeg ret spændt på, hvordan jeg ville reagere på svaret, da jeg søgte jobbet. Men jeg blev glad, da jeg fik det - og det har jeg været siden," siger Else Mathiassen.

Særligt er hun glad for de afvekslende arbejdsopgaver - og for at hun har en
bestyrelse, der giver hende lov til at føre nye idéer ud i livet. "Jeg er i gang med
noget nyt hele tiden. Der er altid noget at kaste sig over. Og så er jeg heldig, at
jeg får lov at kaste mig over det, jeg gerne vil. Fx blev jeg gradvist mere og mere interesseret i dans, da jeg var lærer, og det er jo blevet et hovedområde, efter jeg blev forstander," fortæller jubilaren og slutter: "Og så er det jo fantastisk at arbejde et sted, hvor man dagligt kan mærke, at man gør en forskel."