En ægte turnaround

Publiceret 27-03-2014

Bedre tider på Engelsholm Højskole

Af Andreas Harbsmeier

Engelsholm Højskole har skabt en vaskeægte turnaround. Efter en lang årrække med vigende elevtal og dårlig økonomi har skolen nu elever på venteliste og genererer et pænt overskud for andet år i træk.

Det ville sikkert komme en del højskoler til gode i fremtiden, hvis man kunne lave en opskrift for at vende lave elevtal og skrantende økonomi til ventelister og overskud. Der er dog ingen mirakelkur ifølge forstander Jakob Bonderup. "At det kan lykkes, skyldes en heroisk indsats fra personalet, der har puklet en vis legemsdel ud af bukserne for at holde kvaliteten oppe og udgifterne nede," siger forstanderen.

Skolen har slået sig op på kreative fag som blandt andet smykkedesign, billedkunst, foto, sangskrivning og elektronisk musik. Derudover fungerer højskolen som lokal arrangør af koncerter, foredrag og en elektronisk musikfestival.

Helt i mål er højskolen dog ikke. Man har stadigvæk et efterslæb i forhold til vedligehold af bygningerne, og højskolen døjer fortsat med en stor gæld fra de magre år. Derfor er en stram økonomistyring fortsat nødvendig, lyder det fra højskolen.