500 højskoleelever til Folkemødet

Publiceret 15-06-2016

Godt 500 højskoleelever fra hele landet indtager i disse dage Folkemødet på Bornholm. Under parolen ”Råb lavere, lyt højere!” vil de deltage i debatter og samtaler for selv at blive klogere og gøre deres synspunkter gældende.

Af Redaktionen

500 nuværende og tidligere højskoleelever fra 20 forskellige højskoler har valgt at tage turen til det østligste Danmark, når Folkemødet afholdes i Allinge. Højskolerne har etableret et Folkekøkken, hvor man kan spise, lytte til og deltage i debatter, opleve koncerter, holde fest og tale med de mange andre gæster. Alt sammen for at fejre den demokratiske samtale, som overhovedet er ideen med Folkemødet.

På Folkemødet er der mange, der taler, og mange, der vil igennem med deres dagsorden. Det kan man sagtens forstå. Men højskolerne vil gerne slå et slag for, at der også bliver lyttet. For at samtalen ikke kun bliver et spørgsmål om at gøre sit eget synspunkt gældende, men også for at blive klogere. På egne holdninger og på andres. Derfor siger højskolerne: Råb lavere, lyt højere! For i sidste ende forhåbentlig at kunne sige: Jeg blev klogere.

Højskolerne på Folkemødet

Se mere om Højskolernes indsats på Folkemødet.