Højskolemanden Torben Sloma Jørgensen er død

Publiceret 07-05-2016

NEKROLOG: Det er med stor sorg, at vi her på Oure Højskole har modtaget beskeden om vores kollega Torbens Sloma Jørgensens alt for tidlige død.

Af Jasper Gramkow Mortensen, forstander, Thomas Bundgaard, viceforstander, Michael Schmidt Sørensen, sportsleder

Da Skolerne i Oure fyldte 25 år, udgav vi et større jubilæumsmagasin, hvori vi bragte en artikel om Torben Sloma Jørgensen under titlen: "Forbrødring på Oure Mark". I denne artikel, som bl.a. omhandlede de ideologiske kampe imellem Torben og Oure, udtalte Torben:  "Vi skændtes så det bragede, rent geografisk befandt vi os kun 15 km fra hinanden, men i tilgangen til det at drive højskole befandt vi os på hver vores planet. Troede vi". Torben refererede her til tiden, hvor han var forstander på Ryslinge Højskole. 

Derfor undrede vi os, da Torben uopfordret opsøgte Oure Højskole i 2010 og forespurgte på muligheden for at blive lærer. 

Torben blev ansat med ordene: "Kom og giv os noget af det, vi mangler" - hvilket Torben tog imod og kvitterede med: "Det vidnede om stor respekt at byde mig indenfor på den måde. Og sjovt nok bekræftede det et af mine mantraer om den gode højskole, nemlig rummelighed".

Torben rummede eleverne, han holdt af eleverne - og de af ham. Hans store viden og evne til skarpt at følge med i Verdens gang, blev omsat til elevernes favoritfag: Update. 

Og så var der musikken. Det nød vi også godt af her på Oure. Lige fra den engelske oversættelse afSvantes lykkelige dagtil hans fortællertrang i forbindelse med alskens sange fra både den danske og udenlandske sangskat. 

Vi lærte Torben at kende som indbegrebet af en gennemført højskolelærer: Faglig, rummelig og med stor musikalitet.

Torben har tidligere udtalt: "For mig er højskolen indbegrebet af en verden, hvor man kan mundhugges om de største materier og spørgsmål her i livet - og sætte punktum med et kram".

Det er måske et eksempel til efterlevelse?

Torben vil blive savnet af elever og kolleger på Oure Højskole.