Jesper Elkjær Øland stopper som forstander på Roskilde Festival Højskole

Publiceret 30-08-2019

Efter 10 års dedikeret arbejde med etableringen og udviklingen af Roskilde Festival Højskole stopper Jesper Elkjær Øland som forstander.

Jesper Øland stopper som forstander på Roskilde Festival Højskole efter 10 års ihærdig indsats med at etablere den nye højskole i Musicon i Roskilde. Det skriver Roskilde festival Højskole i en pressemeddelelse på deres hjemmeside. 

Arbejdet med at etablere højskolen kulminerede i januar 2019, da højskolen kunne byde velkommen til det første elevhold, men nu har Jesper Øland efter grundig overvejelse besluttet sig for at fratræde stillingen som forstander. 

”Jespers enorme arbejdsindsats kombineret med mange års højskole- og festivalerfaring har været helt afgørende i forhold til at sikre, at der er blevet skabt en ny og tidssvarende urban højskole.

Christine Antorini, formand på Roskilde Festival Højskole

Ifølge formanden for højskolen, Christine Antorini, var højskolen aldrig blevet realiseret uden Jesper Ølands indsats: ”Jespers enorme arbejdsindsats kombineret med mange års højskole- og festivalerfaring har været helt afgørende i forhold til at sikre, at der er blevet skabt en ny og tidssvarende urban højskole.

I pressemeddelelsen beklager bestyrelsen Jesper Ølands afgang, men udtrykker forståelse for hans beslutning og ønsker ham held og lykke med nye udfordringer. 

På Facebook skriver Jesper Øland, at han har betragtet rejsen med Roskilde Festival højskole som en livsopgave, og at beslutningen derfor har været svær: ”Jeg siger farvel til en drøm, der blev til virkelighed, og som nu lever med ansatte og elever, der løfter skolen og fylder stedet med hjerte, støv og ånd”. 

Jesper Øland slipper dog ikke helt grebet i den højskole, han har været med til at skabe: ”Nu starter der en ny rejse for mig, men jeg satser kraftigt på at dukke op på højskolen i tide og utide som gæst til foredrag og koncerter”, udtaler han i pressemeddelelsen. 

Viceforstander Jonas Møller er midlertidig forstander.