”Det er ikke altid det nemmeste at kommunikere det uvurderlige i et højskoleophold”

Publiceret 18-06-2024

NAVNE Jette Kjeldgaard arbejder til daglig med administration og kommunikation på Struer Højskole. For hende er jobbet på en højskole både alsidigt og omfangsrigt på en meningsfuld måde.

Fortalt til Nicolai Foldgast, journalist

I 2018 flyttede jeg fra København og hjem til Jylland. Jeg fik et praktikophold på Struer Fri Fag- og Højskole gennem min svoger, der arbejder på skolen. 

Et par år senere, mens jeg var på barsel, blev der en stilling ledig i skolens administration. Efter min barsel startede jeg derfor i en kombineret stilling med administration på Struer Højskole og kommunikation på Struer Fri Fagskole. 

Mine opgaver har udviklet sig gennem årene, og i dag arbejder jeg med kommunikation, elevadministration og koordination på højskolen. Muligheden for udvikling sammen med mine kollegaer er én af grundene til, at jeg er så glad for mit arbejde. 

Den største succes i mit kommunikative arbejde på højskolen har været at sætte elevernes historier i højsædet. I efteråret fik vi for eksempel eleverne til at dele nogle af deres egne oplevelser på en video, der blev set af mange. 

LÆS OGSÅ: Sangskriverduo bag ny grundlovssang: ”Historien kan blive tavs, hvis ikke vi taler og synger om den”

Det er ikke altid det nemmeste at kommunikere det uvurderlige i et højskoleophold, men den video fungerede godt. Grundlæggende forsøger jeg at formidle livsoplysning, så elever og interessenter forstår værdien.

Jeg har på et tidspunkt fulgt eleverne på mountainbike for at få de helt rigtige billeder. Det var en udfordrende dag at balancere cykel og kamera, men også en vildt fed oplevelse. Naturen er jo fantastisk herovre, og det er blandt andet også det, der lokker vores elever til. 

Det er et meget alsidigt job at lave kommunikation på en højskole. Man har hele bredden af opgaver fra fotograf til webmaster, og på kontoret er der også en opgave, der hedder ”det, ingen andre gør”. Det kan være alle mulige ad hoc-opgaver – lige fra at hænge et opslag op til at lave kørselsbilag. 

Engang sad jeg over frokosten og fortalte nogle elever, at min far er limfjordsfisker. En af eleverne var hurtig til at spørge, om hun måtte komme med ud at fiske sammen med ham. Det fik jeg arrangeret, og kokken hjalp med at tilberede de hummere, de fangede, til aftensmaden. Det synes jeg er et godt eksempel på, hvilken skole og arbejdsplads vi er.

Det er spændende at få lov til at blande sig, også selvom det giver mere arbejde.

Jette Kjeldgaard

Struer Højskole er et rart sted at være. Selvfølgelig er der dårlige dage og opgaver, man hellere ville være foruden, men sådan er alle jobs ind i mellem. Her er det bare så sjældent, og så er det dejligt at kunne give vores elever en særlig oplevelse.

Hvis jeg skal sammenligne mit nuværende job på Struer Højskole med tidligere jobs, så synes jeg, at det her er mere omfangsrigt på den meningsfulde måde. 

Jeg finder for eksempel mening i at kunne være med til at sætte præg på årsplanerne og hjælpe med at tage imod elever ind i mellem. Det er spændende at få lov til at blande sig, også selvom det giver mere arbejde!

Blå bog

Jette Kjeldgaard

Født i 1984.
Arbejder med administration og kommunikation på Struer Højskole.
Uddannet cand.soc. fra Copenhagen Business School.
Har tidligere arbejdet med økonomi, markedsføring og salg hos Tabu Records, Amager Bio og Go-Card.